Generalforsamling
 
 
26. februar 2009 i Vejen Hallen
 
Tilbage til Generalforsamlinger i Vejen Miniby
 
 

Der var mødt 21 medlemmer, deraf var 2 nye. 

  • Pkt.1. Valg af ordstyrer - Ole F. blev eenstemmigt valgt.

  • Pkt.2. Referent blev Louis Timmermann

  • Pkt.3. Formandens beretning. Edvard startede med at mindes Niels Jensen som afgik ved døden sidste år.
    Derefter fulgte en fyldig beretning som blev enstemmigt godkendt. I beretningen nævnte formanden, at vi skulle prøve at opspore nye medlemmer, og hertil var der kommentarer fra Arne og Ole. Arne mente at man sikkert kunne hverve nye via Nettet, og at man evt. skulle have forskellige takster, måske 100 kr. for passive. Ole mente at vi skulle være mere synlige ved "Open by night"- arrangementeme.
    Formanden lovede at se positivt på disse forslag.
    Alf håbede at få formanden mere at se fremover, og det lovede Edvard.

  • Pkt.4. Leif fortalte om Historiegruppens arbejde og opfordrede flere til at gå med i denne gruppe.
    Ole mente at Teknisk forvaltning ligger med meget materiale som kan bruges i gruppen.
    Leif sluttede med at anbefale alle at benytte
    hjemmesiden
    www.vejenminiby.dk.

  • Pkt.5. Arne fremlagde regnskabet som viste et overskud på 1150 kr., og dette blev enstemmigt godkendt.

  • Pkt.5a. Indkomne forslag: Bjarne foreslog at udvide bestyrelsen til 5 med lemmer, men da ingen kunne gå ind for dette bortfaldt forslaget.
    Bestyrelsen foreslog uændret kontingent på 175 kr. hvilket blev vedtaget. Arne foreslog at medlemmers ægtefæller kunne være med for 100 kr. og det vil bestyrelsen overveje.

  • Pkt.6. Alle valg var genvalg, d.v.s.

Formand Edvard Berg

Kasserer Alf Hyldig

Niels Mortensen  menigt medlem.

Suppleant Louis Timmermann

Revisor Ove Jørgensen

Suppleant Hugo Østergaard.

  • Pkt.7. Eventuelt - ordet frit og kaffe bord. Ole takkede for det forholdsvis nemme job han havde haft, og Edvard rundede af med at takke Ole og alle medlemmer for god ro og orden.

Referent
Louis Timmermann

Formandens beretning

Velkommen til alle fremmødte.

Inden vi går i gang med vor generalforsamling, vil jeg gerne at vi sammen holder et øjebliks stilhed til minde om vor gode ven Niels Jensen, der er afgået ved døden - Æret være Niel´s minde.

Det er 5 år siden, at vi den 9. marts 2004 kl. 19:30 holdt stiftende generalforsamling for Vejen Miniby.

I har stort set alle været med lige fra starten, eller i hvert fald fra dag 1. Kan i huske problemerne med at skaffe egnede lokaler og glæden ved at måtte benytte lokalerne i Billingland. Hvordan vi gik i gang med at lave mursten, bygge husene, vi manglede penge, viden og materialer, ja også maskiner.

Det var en pionertid, spændende og udfordrende, som blev bygget på kammeratskab og en ide om at DET KOMMER AN PÅ EN PRØVE.

I dag skal vi høre om tiltag i det forløbne år, om fremtiden, regnskabet, beretninger og kaffe.

Økonomi

Sidste års positive kassebeholdning er bevaret, og det er fordi, vi har haft gode indtægter fra velgørere bl.a. Vejen håndværkerforening, Trælasten, Nykredit samt stor hjælp af entreprenør Henning Have.

Arne, vi er glade for at have dig som medlem, men du er os et behageligt dyrt bekendtskab. Du sørger for at EDB bliver opdateret, at byggepladsen, den udendørs, har udviklet sig således at pengene bliver investeret fornuftig. Nu er du blevet kasserer, så hvad kan det da ikke ende med.
Der bliver løbende søgt om midler til foreningen hos fonde banker m.m.
Vi sender en tak til alle der har hjulpet os, ved en særlig og speciel indsats.
Ingen nævnt ingen glemt

Medlemmer

Velkommen til de nye medlemmer, jeg håber at i befinder jer godt hos os.
Hvordan kan det være at vi har så svært ved at skaffe medlemmer? Vi har medlemmer som vi stort set aldrig ser, og andre der er så stabile.
Vi har brug for unge kræfter til at føre minibyen videre, hjælp hinanden med at skaffe nye byggere, fortæl hvad vi går og laver:

  • Husbyggeriet efter tegning

  • Tømrerarbejdet

  • Teglværket

  • Skiferproduktion

  • Maskinkonstruktion

  • Vinduesproduktion

  • Tegnestuearbejde

  • Hjemmeside

  • EDB-arbejde

  • Modelbyggeri

  • Terrænbordet

  • Fremvisning for gester

  • Kammeratskab og kaffe kl.10:00

Historiegruppen

Historiegruppen lever sit eget liv, Men vi må ikke glemme at den på et tidspunkt bliver livsnerven til minibyen med billeder og relevante oplysninger.
Leif vil du orientere nærmere efter min beretning?

Aktiviteter

Vi har ikke deltaget i nogen form for udstilling, messe el. lign. i året der er gået. Vi har rent faktisk ikke rigtig noget materiale til sådanne formål.
Skal vi være med på udstilling, lave egnet materiale eller hvad? Det kræver altså at der er folk der vil gøre en seriøs indsats!!!
Byggemodning af det udendørs areal er så fremskredet at der har været indvielse af arealet med Borgmester og hovedsponsor.
Sommerfesten og vinterfrokosten er altid fornøjelige indslag, dem må vi holde fast ved.

Hverdagen

Til hverdag arbejder vi målrettet med at udføre arbejdet så detaljeret som mulig, og vi ser meget flotte resultater - øvelse gør mester - men, men, tag nu godt imod nye medlemmer. De har jo ikke jeres rutine og viden, de har lysten til Minibyen - hjælp dem i gang. Her i Minibyen er der ingen Konger, kejsere eller baroner, her er det OS og ikke lille mig.

EDB

Situationen er blevet afklaret og maskineriet fungerer tilfredsstillende. Vi mangler stadig opkobling på Kommunens Internet, det skyldes at der mangler nogle filtre således at vi får begrænset adgang til bygningsarkivet som allerede findes på EDB - Et eller andet med forvaltningsloven og persondataloven. Vi prøver stadig og det skal nok lykkes til sidst.

Terrænbordet

Det er flot - er næsten færdig udbygget. Vi bygger videre med husene og ser så hvad tiden bringer.

Kompressorer går i stykker, afretter skal have ny el-motor og motorværn og der skal udtænkes nye maskiner til fremstilling af skæring af skiferplader og formning af tagsten - alt sammen arbejde der kræver tid, indsigt og vilje for at det skal lykkes. Vi ser resultaterne, tillykke til hinanden.

Det er ikke verdensmesterskab i håndbold det her, men det er elitearbejde - I må gerne klappe jer selv og sidemanden på skulderen: I er bare gode!!!!!

Vi skal finde ud af hvordan vi glasserer tagsten. Godt nok kun til et enkelt eller måske to huse, men den opgave løser vi da også. DET KOMMER AN PÅ EN PRØVE. 

Fremtiden

Perspektiverne er ikke blevet mindre siden sidste generalforsamling. Der gælder stadig samme målsætning, vi skal arbejde hårdt for sagen, vi skal udvikle os og få flere medlemmer til alle opgaver.

Vi ved alle at vi bliver observeret på "Borgen"og at vi spiller med i det små. Borgmesteren giver sig tid til at indvi vores byggemodning. Vi er altså ikke rigtig til at komme udenom!

Har I lagt mærke til at Vejen Idrætscenter er i gang med en meget stor udvidelse af deres faciliteter? Det kan betyde at vi er rykket et stykke nærmere med vort ønske om at "overtage" Vejen Hallen. Sidste år hørte jeg at det ikke var urealistisk at vi kunne være her om ca. 10 år, det betyder altså at horisonten nu er 8-9 år for vores ønske.

En ombygning af selve hallen kan komme på tale, idet Lokalhistorisk Arkiv naturlig hører sammen med vore aktiviteter. Jeg tror faktisk at "Huset" gerne vil være sig selv på adressen i Østergade. Tiden og vorherre løser disse opgaver for os fremover. Vi har gødet jorden.

Hvis jeg har glemt noget, så må i undskylde. Jeg er jo ikke helt ung længere.

I er nogle gode tilhørere

Tak for nu.
Edvard Berg

Beretning fra Historisk Gruppe

Historiegruppen er på nuværende tidspunkt i en dal med hensyn til aktive medlemmer.

Dette har flere årsager, bl.a.
Den gruppe, der har den store viden om livet i Vejen for 70 - 90 år siden, er ikke så stærk udi skrivekunsten. Derfor har der været holdt en pause i fremmødet i Historisk Gruppe; men nu skrider vi til handling igen.

Vi har været 2 personer, der på Lokalhistorisk Arkiv har lavet faktiske registreringer af ejerforhold og beboere i visse perioder i det tidsrum, vi arbejder med.

Nu vil vi igen gøre brug af vore "gamle" venner for præcist - hus for hus - at sammensætte hvornår hvilke personer har boet på lige den adresse. Derfor indbydes der i den kommende uge til samling om dette inden påske, og vi håber at vi ved fælles hjælp får skrevet mange ting ind på hjemmesiden.

Vi har stadig fast arbejdstid/mødetid på Lokalhistorisk arkiv hver tirsdag kl. 14.00-16.00.

Vi har stadig brug for personer, der vil lægge arbejdskraft i at høre, hvad "gamle" Vejensere siger og få det skrevet og lagt ind på hjemmesiden.

Vi har bedt udvalgte og/eller interesserede personer om at skrive deres egen "historie", gerne på computer; men ellers med blyant for at få beskrivelserne på skrift og ind på hjemmesiden.

Det har dog vist sig at være vanskeligere end som så. Så længe snakken går går den rigtig godt; men når der skal skrives går det lidt mere trægt.

I forbindelse med hjemmesiden skal der fortsat lyde en stor ros til Christian Roost for et hurtigt og gedigent arbejde. Det er i forhold til Historisk Gruppe mere et spørgsmål om at få fundet og skrevet historien.

Vi efterlyser personer, der vil lytte og skrive og de må gerne kunne skrive noget på EDB.

Leif Meineche
Formand.