Generalforsamling

24. marts 2010 i Vejen Hallen

 

Tilbage til Generalforsamlinger i Vejen Miniby

 

Dagsorden:

  1. Valg af ordstyrer

  2. Valg af referent

  3. Formandens beretning

  4. Beretning fra historiegruppen

  5. Godkendelse af regnskab- fremtidig kontingent

  6. Ny valgperiode for formand og bestyrelsesmedlemmer
    Formand: Edvard Berg (modtager genvalg)
    Best. medlem: Niels Mortensen (modtager genvalg)
    Best. medlem: Elon Sejer (i forslag til valg)
    Suppleant: Louis Timmermann (modtager ikke genvalg)
    Revisor : Ove Jørgensen (modtager genvalg)
    Revisor supp. Hugo Østergård (modtager genvalg)

    Arne Mørup passer regnskaberne - er ikke i bestyrelsen
     Der skal vælges en suppleant i stedet forLouis Timmermann

  7. Ordet frit og kaffe - Eventuelt

Formandens beretning

Velkommen til jer alle sammen

En generalforsamling indeholder bl.a. to ting, nemlig eftertanke og fremsyn.

Jeg vil gerne, at vi et øjeblik dvæler ved eftertanken. Alf Hyldig døde fra os sidste sommer i en alder af 90 år, lad os derfor holde et øjebliks stilhed.
Æret være Alf´s minde.

---------------------

For 6 år siden.
Hvis man siger 2010 og trækker 2004 fra får man 6 , det er simpel hovedregning, men det er også det antal år Vejen Miniby har eksisteret.
Vi er i dag en forening der fungerer optimalt, og dog finder vi hele tiden på tiltag der gør det hele lidt bedre, under vort arbejdsmotto DET KOMMER AN PÅ EN PRØVE . Vi har stadig en pionerånd, spænding og udfordring som bygger på et godt kammeratskab, ja måske livskvalitet!

I dag skal vi høre om tiltag i det forløbne år, om fremtiden, beretninger, valg til bestyrelse og vi skal have kaffe.

Økonomi

Vores økonomi er som resten af samfundet stillet på spareflamme. Indtægterne i 2009 var faktisk ret begrænsede, men det vil kassereren sikkert gerne fortælle om ved orientering om regnskabet.
Der søges løbende penge fra fonde og banker, sådan at vi kan klare "dagen og vejen". Vi får også et mindre beløb fra nye støttemedlemmer samt fra besøgende i Minibyen.

Vi siger tak til alle der har støttet os i 2009.

Hjemmesiden

Hjemmesiden er nu fuldt oppe at køre med god indsats fra fotografer, historiegruppe og Webmaster. Nu mangler vi så at komme på nettet direkte og ikke over en privat computer.

Sidst fortalte jeg noget om problemer med forvaltningsloven og persondataloven overfor kommunen hvor der var nogle problemer; men sagen er nok den at kommunen ikke juridisk kan forsvare at tildele en forening internet opkobling og ikke en anden, som måske kunne ønske sig det. OK - vi prøver selv, det bliver altså en fast årlig udgift, men I kender jo allerede betingelserne fra jeres egen komputer. Jeg kan forsikre jer om at vi finder det bedste og billigste.

Nye medlemmer

Velkommen til de nye medlemmer. Jeg håber at i befinder jer godt hos os. Lige en lille ting vi har den holdning at her er det OS og ikke "lille mig".

Hvert år til generalforsamling kommer jeg med det samme hjertesuk: Hvorfor er det så svært at skaffe nye medlemmer, når vi jo får så meget ros af alle de besøgende der kommer i Minibyen? Tror de at vi er så patentlige og utilgængelige, nogle gamle sure nogle, eller er de bange for ikke at kunne slå til - jeg ved det ikke.

Lad os hjælpe hinanden med at skaffe nye medlemmer, vær begejstrede når i fortæller hvad i laver i Minibyen, fortæl også om kammeratskabet. Jeres begejstring skal smitte af på de mennesker i kender. Der er ikke sikkert at jeres bekendte kommer til at beskæftige sig med det samme som jer.

Udsend et klart positivt signal, ellers lad være!!!

Historiegruppen

Historiegruppen har i det forløbne år fået en del medlemmer, ja faktisk rigtig mange. Der bliver arbejdet seriøst med historien og det er rigtig godt. Jeg går ud fra at Leif vil sige et par ord lidt senere.

Aktiviteter

Vore aktiviteter, hvor vi gør opmærksom på os selv har vi ikke haft nogen af. Jeg bragte spørgsmålet op på den seneste generalforsamling, men har faktisk ikke hørt noget konstruktivt desangående.

Hvad vil vi i grunden med Minibyen? Er den som den skal være, eller skal der arbejdes på at vi vokser? Er vi tilfredse hvor vi er, eller kan mere plads være ønskværdig? Disse og mange flere spørgsmål kommer vi til at stille os selv i den nærmeste fremtid.

Hverdagen

Perspektiverne er ikke blevet mindre siden sidste generalforsamling. Der gælder stadig at vi skal udvikle os og skaffe flere nye medlemmer til alle opgaver.

Fra "Borgen" er vi blevet kontaktet om vi evt. kunne være interesseret i at medvirke ved oprettelse af et "byplanlaboratorium" idet rygterne sagde at vi kunne noget som de måske kunne bruge. Og hvad er så et "Byplanlaboratorium"? Jo, det er et terrænbord opbygget uden væsentlige bygningsdetaljer, men med mulighed for at udskifte enkelte huse og indsætte andre hvis man fx vil nedrive en bygning og opføre noget andet. Ja det er faktisk det samme som vores terrænbord bare uden detaljer. "Laboratoriet" fremstiller også plancher hvor man kan se den fremtidige byudvikling.

Byplanlæggerne mangler faktisk plads, så jeg har foreslået at de forestår en ombygning af Vejenhallen sådan at De, Vi, Lokalhistorisk Arkiv og et par mindre foreninger kan finde sammen på stedet her. Forslaget blev modtaget endog meget positivt, så nu er vi måske et skridt nærmere planen som jeg har talt om så ofte.

Jeg ved der er folk som synes at det er en syg ide´at placere os her, Men jeg ved også et der er folk der går helt ind for vores forslag, der hvor beslutningerne træffes. Ja, politik er noget underligt noget.

Det var ordene for i dag
Tak for god ro og orden 
Edvard Berg / formand 

Beretning fra Historisk Gruppe 2010

Historiegruppen har det på nuværende tidspunkt godt hvad angår medlemsskaren og også i rimeligt omfang i forhold til det, der bliver produceret af viden omkring husenes beboere og mennesker i Vejen for år tilbage i almindelighed.

Udbyttet er dog stadig afhængig af, at der blandt de fremmødte er personer, der kan skrive på en eller anden måde. Og det er lykkes bedre end tidligere at få noget lagt på Vejen Minibys hjemmeside.

Historisk gruppe holder møde den første mandag hver måned kl. 15.00 - 17.00 i Cafeen i "Huset".

Vi er fortrøstningsfulde med hensyn til at få lavet et materiale til formidling og også få det lagt ud, så alle, der kan komme på nettet kan få glæde af det. 

I Historisk gruppe er der mennesker fra alle dele af det gamle Vejen og derfor har været et ønske fra flere sider om at få mulighed for at gader og husnumre fra det gamle Vejen bliver oprettet på nettet, så vi får alle historierne fra Vejen nedfældet.

Vores webbmaster har gennemført dette store og møjsommelige arbejde, så nu kan langt de fleste beskrivelser komme på plads uden hensyn til hvilke huse, der bygges i den praktiske del af Vejen Miniby.

Den praktiske gennemførelse af et møde i Historisk Gruppe er som følger:

Møder personer op med et ønske om at arbejde med (drøfte) bestemte mennesker/husnumre så gør man det. Ellers udtrækker vi nogle husnumre med den beskrivelse, der findes på nuværende tidspunkt, og fordeler dem til de tilstedeværende der så forventes i fællesskab at tilføre lidt/meget mere.

Vi har til arbejdet en papirudgave af materialet fra internettet, men kan også med en bærbar PCér komme på nettet i "Huset". 

Der er en god stemning og man er interesseret i at bidrage til beskrivelserne af alle lokaliteter i Vejen. 

Der skal i den nærmeste fremtid laves faktiske registreringer på de nye områder, der er kommet med på hjemmesiden, og det vil der selvfølgelig gå en del god tid med.

I forbindelse med hjemmesiden skal der fortsat lyde en stor ros til Christian Roost for et hurtigt og gedigent arbejde. Christian deltager også i møderne i Historisk gruppe bl.a. for at opfange hvad, der bliver sagt og for at få fingre i materialer, der egner sig til at komme på hjemmesiden.

Leif Meineche
Formand.