Generalforsamling

15. marts 2012 i Vejen Hallen
 

Klik tilbage til Generalforsamlinger

1.
Ole Fink blev valgt til ordstyrer.
2.
H.-Aa. Gade blev valgt til referent.
3.
Formanden – Edvard Berg – indledte sin beretning med at mindes to af vore aktive og meget flittige medlemmer, Knud Petersen og Bent Gylling, som pludseligt og alt for tidligt er afgået ved døden. Æret være deres minde.

Men livet går videre og et nyt medlem - Ole K. - er kommet til. Og vi kan konstatere, at vi efterhånden er ret stærke på stort set alle områder. Det gælder også det historiske arbejde, som man i Kommunen også er meget interesseret i. Alle, der har noget at bidrage med, er velkomne til at deltage i den fortsatte historiefortælling.

Open by Night hos Brørup Sparekasse i Søndergade var en dejlig oplevelse, gode lokaler og flinke folk på stedet.

Rejsegildet på DSB stationen er kulminationen på vores opstart – fra intet til noget. Der har været mange udfordringer undervejs – fra minimodel til størrelsen 1:10. En byggeproces, som nok har været den sværeste at tackle. Men vi var ikke i tvivl om, at vi kunne klare opgaven. Som vores valgsprog er: Det kommer an på en prøve. Og ved en FÆLLES indsats vil vi fuldende projektet. Derefter vil vi fortsætte byggerierne af de mindre huse, som kan bygges af medlemmerne to og to i fællesskab. Vi får derved mulighed for at få flere huse færdiggjorte, så der bliver noget mere at udstille på det areal, som Kommunen sikkert gerne vil stille til vores rådighed.

Det skal også bemærkes, at vi har fået en lille ’udviklingsafdeling’, hvor der laves forme og specialværktøj. Specielle opgaver løses med gennemtænkt nøjagtighed. Støt og roligt udvikles byggeprocesserne.

Der bliver også bygget videre på terrænbordet. Der er fundet andre materialer til at få en stoflig virkning frem i modelhusene. Og vi gør nye opdagelser i gamle billeder, der fra tid til anden dukker frem.

Økonomien er stabil. I forgangne år har vi modtaget donationer fra Trælasten, Søsterlogen og  Odd Fellow. Tantec har overladt os en professionel printer. Vore egne bidrag til ’Kaffekassen’ gør det muligt at afholde Vinterfest og Generalforsamling – og måske også give tilskud til Sommerfesten.

Det er nødvendigt, at vi skaber en positiv stemning omkring Vejen Miniby, fordi: Sammen står vi meget stærkere, alene kan vi ikke ret meget. Det betyder, at vi skal skaffe nye medlemmer til foreningen – på alle arbejdsområder. Der er nogen, der regner med os og forventer vores indsats. Vejen Kommune er helt klar over, at vi er medspillere på banen, som en turistattraktion og som samarbejdspartner omkring den gamle Vejen Hal.

4.
H.-Aa. Gade fortalte om brugen af det lokalhistoriske materiale, som er givet eller lånt os af interesserede medborgere. Omtalt blev bl.a. et lille skrift fra 1906, der fortæller om de imponerende initiativer, der fandt sted i årene 1865 til 1906, med inspiration fra folkehøjskolen i Askov og som en følge af stationsbyens opståen. En avisudklipssamling, der handler om Vejen Gæstgivergaard, er et stykke erhvervshistorie for perioden 1906 til 1984. Vejen Skattebøger for 1938 og 1940-43, er en kilde til helt faktuelle oplysninger om hvem og hvor mange, der boede hvor, og hvad de beskæftigede sig med og hvor meget de betalte i hh. personskat og ejendomsskat. Dette og andet relevant materiale bliver - i bearbejdet form - løbende lagt ind på vores hjemmeside og ud på internettet til oplysning for alle med interesse for slægtsforskning, personal- og lokalhistorie og erhvervslivets udvikling i Vejen.


5.
Vores bogholder Holger Mikkelsen gennemgik Minibyens regnskab for 2011. Et regnskab, som -  opstillet på grundlag af bogførte bilag og revideret af Ove Jørgensen - er udtryk for en sund økonomi i foreningen.

Og det blev besluttet at medlemskontingent for 2012 skulle være som i 2011 -  200 kr.

6.
Bestyrelse for det kommende år blev valgt som følger:

Formand:
Bestyrelsesmedlem:
Bestyrelsesmedlem:
Suppleant:
Revisor:
Suppleant for revisor: 
Bogholder:
Edvard Berg
Niels Mortensen
Elon Seier Nielsen
Else Ditlevsen
Ove Jørgensen
Else Ditlevsen
Holger Mikkelsen
modtog genvalg
modtog genvalg
modtog genvalg
afløser Anne Lise Houlrich
modtog genvalg
afløser Bent Gylling
modtog genvalg

          

Formandsberetning og årsregnskab blev taget til efterretning og fastsættelse af medlemskontingent og valg til bestyrelse blev vedtaget enstemmigt af de 20 tilstedeværende medlemmer.

 

Minibyens formand aflægger beretning
ved generalforsamlingen den 15. marts 2012  i Vejen Hallen.