Dagbog
Marts 2023
|
|
Til
Dagbøger
Til Startsiden
|
|
BOGMÆRKER
Arbejde i
Anlægget
Vinterfest
Generalforsamling
|
|
Anlægget
|
|
Anlæggets tilstand
bliver jævnligt efterset.
Troldespringvandet er tildækket om vinteren.
Men har det været for tildækket ? Har der været
udluftning nok ?
|
|
Det så udmærket ud.
Men luftfugtigheden den dag midt i marts var 95
% !
Og det er ikke ideelt for husene i Anlægget.
|
|
Det baghus til
Nørregade 17 -
- som Johan arbejder på for tiden -
- skal placeres mellem forhuset og et hvidkalket
andet baghus -
- som her bliver inspiceret af Jørgen og Karl.
|
|
Vinterfest
|
|
Harald bød velkommen
til årets vinterfest.
Marts er en forårsmåned -
- men meget passende var der hundekoldt -
- og der havde været snestorm - især i
Nordjylland.
|
|
Harald måtte tale
alvorligt til de tilstedeværende i 'klassen' .
Der var en del snakken og uro -
- som der sædvanligvis er inden spisningen
begynder.
Men Haralds opbyggelige ord i øvrigt handlede om
begrebet - symposium -
- som betyder - møde hvor en gruppe fagfolk
diskuterer et videnskabeligt emne.
Men det kan også bruges om -
- drikkegilde - hvor der føres dybsindige
diskussioner -
- ofte om forhold vedr. antikkens Grækenland.
Og det er jo lige os.
Harald syntes også - at vi skulle mindes gode
gamle Odin -
- som for nylig er blevet 400 år ældre -
- og muligvis er ham - der er afbildet på
Jellingstenen !
Og så kunne symposiet fortsætte.
|
|
Så fortalte Anne
Grete hvad middagen bestod af.
Og det var: Sild i forskellige farver,
mørbradbøf og coleslav og revlsben.
Dertil diverse drikke i varierende styrke.
Og til afslutning jordbærtærte og kaffe.
|
|
Nu var der ro i
'klassen'.
|
|
De beroligende væsker
på flaske gjorde også sit.
|
|
Frede serverede både
fra højre -
|
|
- og venstre.
|
|
|
'Gad vide om der
bliver noget til mig' !
|
|
Revlsben er flæskekød
og en udskæring fra brystet -
-med meget fedt, bindevæv og ben -
- som kræver længere tilberedning for at blive
mørt.
Til gengæld får man saftigt og meget velsmagende
kød.
|
|
- og her lidt mere leksikalt -
- coleslaw
blev formentlig allerede spist -
- af de gamle romere -
- men den moderne form -
- må være opstået i 18. århundrede –
- da mayonnaisen blev opfundet.
Navnet ”cole slaw” -en delvis oversættelse -
- fra nederlandsk ”koolsla” -
- som er en forkortelse for ”koolsalade” –
- som betyder kålsalat.
Retten blev i England kaldt ”cold slaw”
-
- senere ”cole slaw”.
|
|
|
Aldrig har jordbær
været så røde og så søde.
|
|
- og om lidt er
kaffen klar -
|
Det var - som altid -
et meget hyggeligt samvær.
Vi hygger og vi bygger.
Og næste år har vi gjort det i tyve år !
Fotos: H.-Aa. Harald
Karl K.
|
|
De 15 stedeværende
var: Anne Grete S. - Elon S.N. -
Filip O. - Frede H. - H.-Aa. G. -
- Harald A. - Johan A. - Jørgen S. - Karl K. -
Louis T. - Mona H. -
- Ole F. - Ole H. - Ole K. - Tage A.
|
|
Generalforsamling
|
|
Den 27. marts fandt
den årlige generalforsamling sted.
Og generalforsamlingen indledtes med en sang -
klubsangen.
|
|
Der var ikke så mange
medlemmer mødt frem.
Og - slet ingen generaler !
Der var i dagens løb nogle kraftige haglbyger.
Og nogle havde meldt fra af andre - forståelige
- grunde.
|
Til stede var: -
Anne Grete S. - H.-Aa. G. - Harald A. -
Holger M. - Johan A. -
Jørgen S. - Karl K. - Louis T.
- Ole F. - Ole H. -
|
Se:
Generalforsamling 27.
marts: -
Formandsberetning - Historie- og
hjemmeside-beretning - Referat af
Generalforsamling
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|